2014 m. birželio 10 d., antradienis

Breketuotos receptai. Trinta brokolių sriuba



Sveiki, kaip sekasi vasaroti? Man tai puikiai, tinginiauju ant saulutės ir ragauju pirmąsias morkytes. Puikiai jas įkandu, tokios minkštutės ir šviežios :)
Kaip ir žadėjau ankstesniame įraše, nauja rubrika: breketuotos receptai.
Pradėsiu nuo puikaus vasariško patiekalo – trintos brokolių sriubos. Juo pasidalino architektė Asta, mano bendrabreketė, jie taip galima sakyti :). Asta irgi jau metus nešioja „Incognito“. Beje, apie Astą ir jos breketus šį mėnesį rašo žurnalas „Moteris“.
Taigi, Astos, tiksliau, jos mamos receptas, idealus pirmąją dieną po breketų paveržimo :).

Astos mamos trinta brokolių sriuba „Po breketų paveržimo“

Sriubai reikės:
700 g brokolių žiedynų;
4 šalotės svogūnų;
3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 l vištienos sultinio;
200 g maskarponės sūrio;
Trupučio druskos, juodųjų pipirų, mėgstamų prieskonių.
Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 3–4 min. apkepinkite smulkiai supjaustytus svogūnėlius. Įmaišykite smulkintus brokolius, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, supilkite sultinį. Užvirusią sriubą ant mažos ugnies virkite 10–15 min., kol brokoliai suminkštės. Penkias minutes leiskite ataušti, tuomet trintuvu sutrinkite viską iki tyrės. Ją dar pakaitinkite ant mažos ugnies ir, jei per tiršta, įpilkite dar truputį sultinio ar vandens. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais, pilkite į lėkštes ir į kiekvieną įdėkite po šaukštą  maskarponės sūrio.
Skanaus!
Na, o ką gaminate jūs? O gal iškart po paveržimo viską kremtate, nes neskauda visai? Aš va po paskutinio paveržimo maniau savaitę misiu košėmis, o jau antrą dieną visai puikiai kramčiau kotletą. Matyt, ne veltu sakoma, kad vienas iš „Incognito“ privalumų – jie yra paslankesni ir „tempia“ dantis palengva, ne taip „kietai“ kaip senesnės kartos išoriniai breketai :).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą