2015 m. vasario 4 d., trečiadienis

Breketai, neštumas, gimdymas ir žindymas

Kažkada žadėjau parašyti apie tai, kaip breketų nešiojimas dera su nėštumo, gimdymo ir žindymo beigi kitais vaiko priežiūros rūpesčiais ir smagumais.

Pamenu, gegužę susidėjau breketus ir netrukus sužinojau apie nėštumą. Tuomet truputį sunerimau - girdėjau gandą, kad nėštumo metu ir po jo labai "suprastėja" dantys, o žindant ilgiau vaikas "suvalgo" mamos dantis. Mamos žino, kad laukiantis pirmojo vaiko klausai tų visų bobučių pasakų, tarsi ir netiki jomis, bet vis tiek neramu.
Prisipirkau kalcio papildų, kad palaikyti kaulus ir dantis sveikus ir pamaitintus, tai taip ir stovi tie paketėliai. Kelis gal prisiminusi ir išgėriau...

Na ir ką - neseniai atšventėm mažojo šeimos gyventojo pirmąjį gimtadienį, ir panašu, kad breketus man nuims greičiau, nei jis išeis į darželį :). Vis dar maitinu krūtimi, o visi dantys vietoje, nesugedę ir netgi priešingai - pagražėję, nes lygūs!

Žinia, pirmaisiais mėnesiais grafikas pakinta gerokai, tad ir tos dantų priežiūros buvo mažiau, o ir ištrūkti kur nors sudėtinga. Tuomet džiaugiausi, kad su "Incognito" breketais lankytis pas ortodontę reikia tik kas kelis mėnesius. Ir tada smagiai pailsėdavau kėdėje, o su mažuoju pabūdavo tėtis. Tie pirmieji kartais buvo mano vieninteliai pasibuvimai be mažylio - jokio kito svarbaus reikalo neturėjau, o atsiplėšti mudviem vienam nuo kito buvo sunku ;).

Tad jeigu planuojate vaikutį,  bet visada norėjote pasitobulinti šypseną - drąsiai svarstykite abu variantus iš karto, o jei kyla kokių klausimų - teiraukitės komentaruose, mielai atsakysiu!

Va kokie mieli - čia ne mes, nuotrauka iš deerwoodorthodontics. O aš tokių nuotraukų ir neturiu, nes mano Incognito breketų gi nesimato ;)

2 komentarai:

  1. Aš taip noriu pastoti, bet bijau, kad dantys visai suprastės. Nors jų būklė ir dabar nėra iš gerųjų. Bet Jūsų patirtis leidžia tas blogas mintis vyti tolyn.

    AtsakytiPanaikinti
  2. "Žindant ilgiau vaikas "suvalgo" mamos dantis".. ar tikrai? Aš nemanau, kad žindymas gali turėti įtakos maitinančių mamų dantų būklei.

    AtsakytiPanaikinti