Sveiki, kaip sekasi vasaroti? Man tai puikiai, tinginiauju
ant saulutės ir ragauju pirmąsias morkytes. Puikiai jas įkandu, tokios
minkštutės ir šviežios :)
Kaip ir žadėjau ankstesniame įraše, nauja rubrika: breketuotos receptai.
Pradėsiu nuo puikaus vasariško patiekalo – trintos brokolių
sriubos. Juo pasidalino architektė Asta, mano bendrabreketė, jie taip galima sakyti :). Asta irgi jau metus
nešioja „Incognito“. Beje, apie Astą ir jos breketus šį mėnesį rašo žurnalas
„Moteris“.
Taigi, Astos, tiksliau, jos mamos receptas, idealus pirmąją
dieną po breketų paveržimo :).
Astos mamos trinta
brokolių sriuba „Po breketų paveržimo“
Sriubai reikės:
700 g brokolių žiedynų;
4 šalotės svogūnų;
3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 l vištienos sultinio;
200 g maskarponės sūrio;
Trupučio druskos, juodųjų pipirų, mėgstamų prieskonių.
Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 3–4 min.
apkepinkite smulkiai supjaustytus svogūnėlius. Įmaišykite smulkintus brokolius,
pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, supilkite sultinį. Užvirusią
sriubą ant mažos ugnies virkite 10–15 min., kol brokoliai suminkštės. Penkias minutes
leiskite ataušti, tuomet trintuvu sutrinkite viską iki tyrės. Ją dar
pakaitinkite ant mažos ugnies ir, jei per tiršta, įpilkite dar truputį sultinio
ar vandens. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais, pilkite į lėkštes ir į
kiekvieną įdėkite po šaukštą maskarponės
sūrio.
Skanaus!
Na, o ką gaminate jūs? O gal iškart po paveržimo viską
kremtate, nes neskauda visai? Aš va po paskutinio paveržimo maniau savaitę
misiu košėmis, o jau antrą dieną visai puikiai kramčiau kotletą. Matyt, ne
veltu sakoma, kad vienas iš „Incognito“ privalumų – jie yra paslankesni ir
„tempia“ dantis palengva, ne taip „kietai“ kaip senesnės kartos išoriniai
breketai :).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą